ZAKELIJK GLASVEZEL AANLEGGEN

Op elke gewenste bedrijfslocatie kan een zakelijke glasvezel-
verbinding aangelegd worden. De kosten voor het aanleggen van zakelijk glasvezel worden grotendeels bepaald door de afstand die overbrugt dient te worden vanuit een bestaand glasvezelknooppunt tot aan uw bedrijfslocatie.

In een gebied waar het glasvezelnetwerk van UNET al in de grond ligt, beginnen deze kosten bij € 1.000,-. Ligt uw bedrijfslocatie verder van ons glasvezelnetwerk af, dan kunnen de kosten oplopen.

Wanneer u aan de hand van de postcodecheck uw beschikbaarheid voor zakelijk glasvezel internet heeft gecontroleerd, kunt u - wanneer uw bedrijfslocatie dicht genoeg bij ons netwerk ligt - direct over gaan tot het bestellen van zakelijk glasvezel internet via de website.

Krijgt u de uitkomst dat zakelijk glasvezel internet niet (online) beschikbaar is, of ziet u enkel de uitkomst van zakelijk DSL? Vraag dan uw vrijblijvende offerte aan, dan vertellen wij u graag hoe ver u van ons glasvezel netwerk ligt en tegen welke kosten wij zakelijk glasvezel bij uw bedrijfslocatie kunnen aanleggen.

Vraag uw vrijblijvende offerte aan

Binnen 1 minuut aangevraagd.

Kies uw internetsnelheid*:


Kies uw extra's (optioneel):


Welke locatie betreft het?


Hoe kunnen wij u benaderen?Uw gegevens worden verwerkt conform het privacy beleid van UNET.

Bedankt voor uw aanvraag!

We nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Zakelijk glasvezel aanleggen


Het aanleggen van zakelijk glasvezel bestaat uit drie fasen. Hieronder leest u wat elke fase inhoudt.

De voorbereiding

Bestaat uit een vooropname en werkvoorbereiding voor het aanleggen van zakelijk glasvezel

1

2

De uitvoering

Bestaat uit civiele werkzaamheden die plaatsvinden tussen de centrale en uw bedrijfspand

De afronding

Bestaat uit het afmonteren van de glasvezelkabel en het gebruiksklaar maken van de verbinding.

3

1

De voorbereiding

Bestaat uit een vooropname en werkvoorbereiding voor het aanleggen van zakelijk glasvezel

2

De uitvoering

Bestaat uit civiele werkzaamheden die plaatsvinden tussen de centrale en uw bedrijfspand

3

De afronding

Bestaat uit het afmonteren van de glasvezelkabel en het gebruiksklaar maken van de verbinding.

Fase 1: de voorbereiding

Vooropname

Na ontvangst van de opdrachtbevestiging ontvangt u een indicatie van de levertijd van uw glasvezelaansluiting. UNET stelt deze indicatie vast op basis van de complexiteit van het uit te voeren werk en de afstand die er gegraven moet worden. Om deze twee zaken te meten, voert de aannemer een vooropname uit.

Voor de glasvezelaansluiting onderzoekt de aannemer vooraf:

  • waar de glasvezelaansluiting in uw pand komt;
  • de locatie waar u wilt dat de glasmodem geplaatst wordt;
  • of er een 19inch-kast is met voldoende vrije hoogte (afhankelijk van type glasmodem);
  • of de 230volt-stroomvoorziening gereed is;
  • of er ook inpanding glasvezel nodig is.

Bij de vooropname kijkt de aannemer op afstand en/of op locatie of er eventuele belemmeringen in het glasvezeltraject zijn. Het kan nodig zijn dat hij uw pand wil bezoeken om een en ander, zowel buiten als binnen, beter in beeld te krijgen. Hij neemt hiervoor dan telefonisch contact met u op. De aannemer kan u ook bellen als hij nog vragen heeft over de aanleg van zakelijk glasvezel naar uw pand.

Werkvoorbereiding

Als de situatie in uw bedrijfspand en op uw terrein duidelijk is, kan ook de rest van de route bepaald worden. Er wordt hiervoor een netwerkplan opgesteld. In dit plan staat onder meer het graven tracé. Het netwerkplan dient als leidraad voor het aanvragen van de nodige vergunningen bij de diverse instanties. Voor grote en complexe graafwerkzaamheden kunnen er meerdere vergunningen bij de gemeente nodig zijn. Afhankelijk van de instantie duurt de vergunningsverstrekking doorgaans 8 tot 16 weken.

Zodra de vergunningen ontvangen zijn, zullen de benodigde materialen definitief besteld worden en worden werkzaamheden ingepland.

Fase 2: De uitvoering

Civiele werkzaamheden

Van de civiele werkzaamheden zult u weinig merken, omdat ze plaatsvinden tussen de centrale en uw bedrijfspand. Deze werkzaamheden bestaan uit vakkundig graven van geulen (zo'n 65 cm diep en 30 cm breed) om buizen in te leggen. Het kan zijn dat de glasvezelroute een spoor-, water- of autoweg kruist, of door een bosrijk gebied, archeologische grond of andere bijzondere situaties loopt. In dat gevoel moet de aannemer ook zogeheten 'gestuurde boringen' uitvoeren.

 

Geen hinder

Hoewel u geen hinder ondervindt van de civiele werkzaamheden zelf, kan het wel zijn dat er wegen afgezet moeten worden. Dit gebeurd uiteraard altijd in overleg, zodat de overlast zoveel mogelijk beperkt blijft.

De aannemer neemt contact met u op als er werkzaamheden op uw terrein nodig zijn, bijvoorbeeld om een buis van uw stoep naar uw voordeur te kunnen aanleggen.

Fase 3: De afronding

De glasvezelkabel

Als de buizen gelegd zijn, worden ze gevuld met de glasvezelkabel. De aannemer blaast de glasvezel met hoge druk door de buis tot binnen uw pand. Hij maakt voor deze werkzaamheden een afspraak met u.

Hierna wordt de nieuwe aansluiting getest op de specificaties van de glasvezelaansluiting. Mocht onverhoopt blijken dat de prestaties minder zijn dan vereist, dan volgen herstelwerkzaamheden. Deze stoppen pas als de zakelijk glasvezelverbinding optimaal is.

Afmonteren

De laatste fase is het afmonteren van de glasvezelkabel. Dit gebeurt na de aanleg van de kabel of er wordt hier een nieuwe afspraak voor ingepland. Tijdens het bezoek wordt er een glasmodem (CPE) op uw locatie geplaatst die nodig is om te zorgen dat de aansluiting in beheer genomen kan worden en dat er verbinding kan worden gemaakt.

De plaats waar de CPE komt, moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet er binnen een straal van een meter een wandcontactdoos (230V) aanwezig zijn en is er aan de bovenkant van de (19 inch) kast voldoende vrije ruimte nodig voor de warmteafvoer.  Is de CPE eenmaal geïnstalleerd, dan wordt hij op afstand geprogrammeerd. U heeft hier geen omkijken naar.

Klaar voor gebruik

Hierna is uw glasvezelaansluiting klaar voor gebruik. U beschikt nu over de verbinding van de toekomst die u vele mogelijkheden biedt, zoals snel internet, de aanleg van een bedrijfsnetwerk, diverse VoIP diensten en meer.

Communicatie

Communicatie vindt plaats bij aanvang van de opdracht en bij de oplevering. Mocht u echter in de loop van het proces vragen hebben met betrekking tot de status van uw aanvraag dan kunt u altijd contact opnemen met de UNET service desk.

DAAROM UNET

Meest gekozen door ondernemers

Van A tot Z

Volledige coördinatie van onze specialisten, van begin tot eind

Transitie

Altijd een soepele transitie zonder onderbreking van uw business

ISO 27001

ISO 27001 gecertificeerd; de internationale norm voor informatiebeveiliging

Service

Altijd persoonlijke service van onze service desk

U wilt zakelijk glasvezel laten aanleggen?

Vraag direct uw vrijblijvende offerte aan