UNET IS ONS ALTIJD NET EEN STAP VOOR: ALS WIJ BELLEN, HEBBEN ZE HET AL OPGELOST.

Toename van IT-toepassingen in het onderwijs

Met 27 scholen is Wellantcollege de grootste groene onderwijsinstelling in de Randstad. Hoewel alle locaties aangesloten waren op een glasvezelverbinding, was de capaciteit te beperkt voor de toenemende IT toepassingen in het onderwijs. Een verhoging in de beschikbare bandbreedte op alle locaties was noodzakelijk. Deze verhoging was ook nodig om de functionaliteiten van het Wide Area Network (WAN) te ondersteunen en de centralisatie van verschillende servers mogelijk te maken. Dit vereiste minimaal 1 Gb/s bandbreedte, deels redundant uitgevoerd om hoge beschikbaarheid te garanderen. Extra uitdaging: veel locaties lagen buiten de grote steden oftewel buiten het glasvezel gebied.

Meer capaciteit en betrouwbaarheid

Meer capaciteit en betrouwbaarheid

De oplossing van UNET bestond uit 3 delen: een Managed Dark Fiber dienst, een daarop geplaatste Managed Ethernet Netwerkdienst en een daarop gebaseerde laag 3 WAN. Alle 27 locaties van Wellantcollege zijn op deze manier aangesloten op het UNET glasvezelnetwerk en beschikken over voldoende capaciteit. Doordat ook laag 3 van de oplossing door UNET gemanaged wordt, kan een zekere stabiliteit in het IT landschap worden gegarandeerd en ontstaat er geen "wildgroei" van IT oplossingen.

Soepel schakelen

"Tijdens de oplevering was het zeer prettig dat we continu op de hoogte gehouden werden door onze projectmanager bij UNET” aldus Wilma van Roomen, Manager ICT bij Wellantcollege. “UNET zat bovenop het project, zowel met de graafvergunningen bij de verschillende gemeentes, als de aansturing van de aannemers. We hadden nog contracten lopen voor de bestaande glasverbindingen en het afstemmen van de stopdatum van deze contracten was cruciaal voor de continuïteit op onze vestigingen. Doordat UNET bijna 90% van de vestigingen binnen de daarvoor gestelde 2 maanden op glasvezel had aangesloten, verliep deze overgang heel soepel. Ook na de aanleg is het prettig schakelen met UNET. Zo reageerde UNET zeer pro-actief en adequaat toen zich onverhoopt een storing voordeed op een van onze vestigingen."

 

Soepel schakelen

Ook een advies op maat?

Benieuwd welke effectieve oplossing UNET voor uw connectiviteitsvraagstuk kan bedenken?
Bel ons voor een vrijblijvend gesprek of laat uw gegevens achter op het contactformulier.