Geen incidenten
Geen incidenten
EF x UNI
26 dec 2022

Eurofiber en Unifiber sluiten samenwerkings- overeenkomst voor glasvezelconnectiviteit voor bedrijven

Eerste kmo’s en kleine zakelijke kantoren krijgen dit jaar al toegang tot dedicated glasvezelconnectiviteit

Zaventem, 26 januari 2023 - Eurofiber en Unifiber kondigen vandaag een samenwerkingsovereenkomst aan, waardoor Eurofiber toegang krijgt tot het glasvezelnetwerk van Unifiber om rechtstreeks of via partners een dedicated, symmetrische en veilige glasvezelverbinding aan te  bieden aan bedrijven en kmo’s.

Eurofiber heeft zijn netwerk voor bedrijven verbonden met het open Unifiber netwerk waardoor naast grote bedrijven, ook kmo’s en kleine zakelijke kantoren (Soho’s (small office/home office)) rechtstreeks of via partners toegang krijgen tot dedicated glasvezelconnectiviteit.

« Wij zijn zeer blij om deze samenwerking met Unifiber te hebben gesloten en bij te dragen tot de democratisering van de glasvezeltoegang voor kmo’s in Wallonië.  Wij willen als aanbieder van dedicated glasvezel niet alleen grote bedrijven, maar ook kmo’s helpen te voorzien in een futureproof netwerk, dé basis voor duurzame groei. Het is onze ambitie om dit B2B partnerschap uit te rollen in de steden waar Unifiber zijn netwerk zal open stellen », zegt Hans Witdouck, CEO van Eurofiber België.  

« We zijn verheugd over dit partnership met Eurofiber », zegt Nico Weymaere, CEO van Unifiber. « We zijn er trots op dat Unifiber erin geslaagd is, in een jaar tijd, het open netwerk van de toekomst operationeel te maken voor B2B klanten. Dankzij deze samenwerkingsovereenkomst kunnen bedrijven en kmo’s in Waterloo binnenkort als eerste gebruik maken van glasvezelconnectiviteit met zeer hoge snelheid. »

 

Over Eurofiber

Eurofiber exploiteert sinds 2000 hoogwaardige digitale open infrastructuur. Met ons eigen glasvezelnetwerk en datacenters bieden we bedrijven, overheden en non-profit organisaties toekomstvaste, slimme en open cloud infrastructuur- en connectiviteitsoplossingen. Klanten hebben de vrijheid om zelf de diensten, toepassingen en aanbieders te kiezen die ze nodig hebben. Zo kunnen zij het innovatiepotentieel in de digitalisering ten volle benutten. Eurofiber heeft een eigen glasvezelnetwerk van 61.700 kilometer in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Dit netwerk wordt wekelijks met gemiddeld 50 kilometer uitgebreid.  Eurofiber ondernemingen Dataplace, FullSave en Eura DC exploiteren elf datacenters in Nederland en Frankrijk. Naast deze vitale infrastructuur bieden we ook oplossingen voor interconnectiviteit tussen bijna alle hoogwaardige carrier neutrale datacenters in Nederland en België middels het DCspine platform. Eurofiber legt hiermee het fundament onder de digitale samenleving. De Nederlandse overheid heeft Eurofiber dan ook de status toegekend van ‘vitale infrastructuur’.

De Eurofiber Groep bestaat uit: Eurofiber, Eurofiber Cloud Infra (waaronder DCspine, MatrixMind en Dataplace (Nederland)), FullSave, Lumos, Netiwan, Eurafibre, ATE en Eura DC (Frankrijk). Eurofiber participeert in de joint ventures Vattenfall Eurofiber (Duitsland) en Unifiber (met Proximus, België) en heeft een investeringspartnerschap met het Duitse NGN Fiber Network.

 

Over Unifiber

Unifiber is een gemeenschappelijke onderneming van Proximus en Eurofiber. Het bedrijf werd in juli 2021 opgericht, is gevestigd in Waterloo en telt ongeveer 30 werknemers. Het bedrijf heeft twee grote aandeelhouders: Proximus en Eurofiber. Eurofiber is een koploper in Europa in de ontwikkeling van een open en geavanceerde glasvezelinfrastructuur. De groep heeft een glasvezelnetwerk van meer dan 61.700 kilometer en biedt bedrijven, organisaties en overheden slimme en open oplossingen om verbinding te maken met het internet. Eurofiber wordt ondersteund door zijn aandeelhouders Antin Infrastructure Partners, een Frans investeringsfonds gespecialiseerd in infrastructuur, en het PGGM Infrastructure Fund.